American Choppers byggde en elmotorcykel

Det hör nog inte till vanligheten att OCC bygger en elmotorcykel. Det är förmodligen första och sista gången i deras historia. Man förknippar OCC och serien American Choppers med stora och högljudda motorcyklar som går på bensin. Inte tysta, rena elmotorcyklar.

Det var under säsong 6 och avsnitt 22 som de fick denna utmaning, att bygga en hybridmotorcykel som skulle vara helt ”grön” i sin utformning. Just detta bygge var ett samarbete med det stora företaget Siemens. Deras ide var att man skulle få upp en diskussion och få fler medvetna om att Siemens arbetar för fullt i USA för att skapa morgondagens ”gröna” teknik. Siemens Smart Chopper-projektet började ta form under 2009. Avsnitt 22 som motorcykeln byggdes i sändes den 5 november 2010.

Motorcykelns utseende blev helt vitt och den drivs av batterier. Den har en topphastighet på ca 160 km/h och kan köras en sträcka på ungefär 10 mil utan att behöva laddas igen. Den kan laddas i ett vanligt 110 volts uttag, amerikanskt standard. Tid till full laddning är ungefär 2 timmar.

Motorcykeln tillverkades av nya och gamla återvunna delar som kom från Siemens. Det var ett väldigt roligt tv-program som ni bara måste se.

Den elektriska motorcykeln auktionerades ut och alla pengar gick till välgörande ändamål. Vi har dock inte lyckats hitta summan som motorcykeln gick för. Troligtvis så auktionerades den ut under 2010. Men vi har som sagt inte fått tag på någon information om vad som hände den.

Men vill du se hela avsnittet så är det på säsong 6 avsnitt 22. Det ska gå att köpa hela säsongen, eller bara avsnittet på iTunes.

Comments are closed