Den amerikanska militären satsar på elmotorcyklar

Den amerikanska militären och poliskåren har sedan tidigare varit väldigt lojala mot sina amerikanska företag. Om man ser på Harley Davidson som ett exempel så var man tidigt ute med att få sina motorcyklar levererade av dem. All Om MC skriver nu i april att den amerikanska militären kommer att satsa på elmotorcyklar, från ett amerikanskt bolag förstås. Det är företaget BRD från USA som har fått det ärofyllda uppdraget med att ta fram motorcyklar för militären. Motorcyklarna kommer att baseras på en maskin som heter Redshift MC som BRD har utvecklat sedan tidigare. Företaget BRD har också varit inne på att göra motorcyklar för staten, man har ett tillvalspaket på sin hemsida som heter Redshift PD och inriktar sig på polisens motorcykelenhet.

redshift_mc

Motorcyklarna som är helt eldrivna kommer att ha en topphastighet på 130 km/h och de kommer också att vara helt ljudlösa. Detta kan vara en enorm fördel när man ska ta sig in bland fienden på ett snabbt och säkert sätt, med elmotorcykeln kan man färdas utan att bli upptäckt på långt avstånd.

Det ska bli spännande och se vad man kan komma fram till, och när det kan bli aktuellt att använda dessa motorcyklar i strid. Batterierna som sitter i motorcykeln kommer säkert att modifieras kraftigt för att passa rådande förhållanden, men i dagsläget så håller en laddning i 2 timmar och ligger på 5.2 kWh. Men som sagt, den amerikanska militären kommer med stor sannolikhet att vilja pressa in mer kraft i sina elmotorcyklar.

Bilden är hämtat från https://www.faster-faster.com/index.html

Besök deras webbplats för att läsa mer om motorcyklarna

Comments are closed