För konsumenter

Kommer eldrivna bilar att bli någonting för vanliga konsumenter eller står sig bensindrivna fordon i ett par hundra år till?

Den allra första förbränningsmotorn byggdes år 1862 av en fransman vid namn Étienne Lenoir. Hans motor var ingen revolution i sig, det var mer som ett experiment för att se om allt lyckades. Étienne Lenoir hade ingen baktanke med sin motor och tänkte inte på det faktum att den skulle kunna driva en vagn av något slag. Men den tyske mannen Carl Benz hade andra planer, han lanserade en helt självgående vagn 1885. Den drevs av en liknande motor som Étienne Lenoir skapade ett par årtionden tidigare.

Den stora bilrevolutionen kom på 1900-talet när amerikanen Henry Ford började masstillverka bilar på löpande band. Den första bilmodellen som lämnade fabriken i USA kallades för T-Ford. Den såldes i ofantliga 22 miljoner exemplar under 15 år. Henry Ford hade nu stakat ut framtiden för den bensindrivna bilen.

Kommer detta att bli en vanlig syn i framtiden?

Kommer detta att bli en vanlig syn i framtiden?

Så ser det även ut idag. Vi har full med bilar som drivs med hjälp av en förbränningsmotor och går på antingen bensin eller diesel. Det är samma princip idag som för 100 år sedan. Men bilarna har dock blivit mycket bättre, det kan vi inte förneka. Alla nya bilar tillverkas med en annan miljömedvetenhet än för 100 år sedan och optimeras för bästa prestanda. Det finns flera olika modeller att välja mellan. Bensinsnåla, små, stora, snabba, långsamma osv. Vi kan inte klaga på det. Men kan vi gå ännu längre? Kan vi göra dem ännu miljövänligare med hjälp av el? Den frågan har varit uppe på tapeten förut och många vill se elbilar, främst av allt i tätorterna och alla större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad händer?

Det finns faktiskt lite konspirationsteorier som cirkulerar runt i tidningar och på nätet. Det är att oljebolagen försöker att stoppa utvecklingen med eldrivna bilar. Det är från oljan som vi framställer vårt bränsle till bilar och andra fordon som drivs av bensin. Att alla inom bilindustrin ska vara i maskopi med de största leverantörerna av drivmedel. Det har skett händelser som har gjort att debatten har hettat till. Ett eller flera företag som verkar inom bilindustrin har köpt upp olika projekt som utvecklar och främjar för den eldrivna bilens framtid. Kort efter uppköpen har man lagt ner all forskning och sedan jämnat det med marken, kanske inte bokstavligt talat men inget fortsatt arbete pågår i dessa projekt.

Är det för mycket foliehattar som tycker till och anser att detta är ett problem? Vi vet dock inte vad som pågår i ledningarna för oljebolagen och bilindustrin. Är man så motvillig till en ny generation bilar som är miljövänliga? Dessa herrar och damer tjänar åtskilliga miljarder varje dag så något intresse måste finnas från deras sida, det handlar om mycket pengar som kan gå förlorande om eldrivna motorer blir populära.

Det är dock inte helt dött på elfronten i Sverige. Har man köpt en eldriven bil kan man ladda den på ett tjugotal ställen. Dock inte så många norr om Stockholmsområdet. Men misströsta ej, vi kommer att uppdatera er med nyheter om det händer någonting.

Comments are closed