Green Charge Roadshow

Green Charge Sydost är en organisation som vill öka medvetandet och utbilda om fördelarna med att introducera elbilar på marknaden. Just i denna region så har man mött ett stort motstånd till detta koncept som mycket väl kan vara framtidens fordon. Man vill visa upp och demonstrera att det går att bygga en infrastruktur som är hållbar, utan att använda fossila drivmedel som olja och bensin. Det tillsammans med en färdplan i hur allt kan planeras och visa på att man kan hålla en kostnadseffektiv budget för att förverkliga detta.

Just nu så startar man också en så kallad ”road show” där man åker runt och informerar om allt detta som Green Charge Sydost står för. Mellan den 6 mars och 11 april så kommer man att besöka hela 24 medlemskommuner inom projektet och visa upp det man har. Första stoppet var i Ronneby.

På stoppen som Green Charge har kommer det att finnas möjlighet till att provköra moderna elbilar och även ställa frågor till medverkande personer. Under det första stoppet så visades hela 12 olika bilmodeller upp, alla drivna med miljövänlig el. Ett av dragplåstren är nya Renault Zoe.

Vi hoppar verkligen att detta ska öka medvetandet om att elbilar och elmotorcyklar kan vara ett fordon som är framtidssäkert. Att vi sakta men sakligt kan gå igenom och planera för förändringar. Motståndare kommer det alltid att finnas men det måste starta någonstans och Green Charge Road Show är ett mycket bra initiativ. Vi hoppas på att fler eldsjälar tar sig an liknande uppdrag, inte bara i Sydsverige utan i andra delar av landet.

Comments are closed