Historia, tillverkare och batterier

Vi tänkte berätta lite om elmotorcykelns födelse, batterier och även lite fakta om tillverkare som finns idag.

Det började egentligen ganska tidigt med utvecklingen av eldrivna motorcyklar. Redan på slutet av 1800-talet så skissade man på lösningar. Det var 1895 som Ogden Bolton Jr lämnade in ett patent på en eldriven cykel. Detta var starten på eldrivna fordon.

En bit in på 1900-talet, 1910 för att vara exakt så nämnde en amerikansk tidning något om en elektrisk motorcykel. Redan då sa man att den kunde åka över 1 mil på en enda laddning. Den gick ungefär 40 km/h. På 50-talet började man att experimentera mer med olika batterityper. Man provande olika battericeller för att hitta den bästa komponenten till en komplett lösning.

Fram tills idag så har tagit fram massvis med olika batterier. Dock inte för konsumenter, som vi har skrivit på annat håll på sidan så ligger konsumentmotorcyklar och bilar långt in i framtiden. På arenorna och racingbanorna är det dock annorlunda.

Idag så är de nya batterierna kapabla till att komma upp i hastigheter som 250 km/h. Men snabbast var Chip Yates under 2011 med sin specialbyggda motorcykel som var eldriven. Han kom upp i en hastighet på 316,899 km/h. Detta rekord står fortfarande kvar i Guiness Rekordbok.

Olika typer av drivning på elmotorcyklar

Bränslecell

Detta är inte ett batteri. Man använder bränsleceller för att producera elektrisk energi. Alltså det är en kemisk sammansättning i bränslecellerna som producerar en elektrisk energi.

Hybrid

På hybridmotorcyklar så är det två stycken motorer. Den ena motorn är en vanlig mindre bensinmotor och den andra är en elmotor. Den elektriska motorn är som ett komplement.

Bränslecellerna kan laddas upp till nästan 100 % på en timme för de allra bästa. Det varierar dock på märke och prestanda.

Motorcyklar för konsumenter är dessa enligt Wikipedia.

  • Čezeta 506
  • Modenas CTric
  • Zero SR ZF11.4
  • Brammo Empulse R
  • Yo Exl
  • Quantya Strada
  • ZEV10 LRC

Toppfart och effekt varierar från 55 – 200 km/h.

Zero är väl den största av alla, i alla fall i USA. På deras sida så visar man upp motorcyklar som kan passa alla typer av människor. Från glidarhojar till extrem motocross. Om man tar deras Zero S som exempel så kommer den att kosta dig ca: 50 öre per mil. Det är om man räknar med vad elen kostar i USA. Vad denna summa blir i Sverige vet vi inte. Men det blir troligtvis högre.

Motorcykeln har en topphastighet på 130 km/h och en uppladdning tar ungefär 6 timmar. Mest spännande är dock lång man kommer på en 6-timmars laddning.

Det är lite olika och beror på hur fort man kör och om man kör i staden eller på landsväg.

Stadskörning: Räckvidden är 165 km.
Landsväg (88 km/h): Räckvidden är 103 km.
Blandad körning (88 km/h): Räckvidden är 127 km.

Det är ganska ok ändå. Det räcker till att pendla till och från jobbet om man bor inom ett avstånd av 5 mil.

En Zero S kostar 88 000 svenska kronor exkl. tull och moms.

Eldrivna racingmotorcyklar

När man kör tävlingar så använder man samma typer av batterier till motorcyklarna men själva chassiet utvecklar man själv. Det finns inte märken som vi kan peka ut idag, men vi kommer att uppdatera löpande om det.

Comments are closed