Köpa elmotorcyklar i Sverige?

Än är inte marknaden så stor för motorcyklar som drivs med el, för alla motorfordon med elmotor för den delen. Att hitta en butik som säljer dessa motorcyklar är inte enkelt. Man kan i värsta fall få importera en från ett annat land, men då tillkommer det en hel del avgifter samt extra pappersarbete. Vill du köpa en elmotorcykel i Sverige idag, då kan vi tipsa om detta företag.

Goodwheel

En bra plattform att sälja alla typer av varor är internet och en webbutik. Det har GoodWheel som har specialiserat sig på att sälja elmopeder och elmotorcyklar till vanliga privatpersoner, även cyklar finns i deras sortiment. GoodWheel samarbetar med ett svenskt företag som tillverkar batterier, Alelion. Man har som mål att Alelion ska förse GoodWheel med batterier som ska appliceras på alla deras produkter.

GoodWheel har lager och butik i Ugglarp som ligger i Halland. Man har också en rad återförsäljare som erbjuder deras sortiment (se hemsidan). Men som vi berättade har GoodWheel även en webbutik som du kan besöka för att handla elmopeder, motorcyklar samt cyklar. Webbadressen är http://shop.goodwheel.se/

Just nu så har man inte ett brett sortiment men vi hittar i alla fall en fullstor elmotorcykel. Den är av modell ”vespa” och drivs med LitiumJon batterier på 72V, 40Ah. Den har en topphastighet på ca: 100 km/h. Om man kör i max 90 km/h så räcker en laddning i ungefär 5 mil. Kör man runt 45 km/h så kan batteriet räcka i ca: 10 mil. Hur lång tid det tar att ladda batteriet är oklart, det finns ingen fakta om det.

Comments are closed