Lagar en kvaddad R6a på någon minut video

I USA ställdes Yamahas amerikanska roadracingtema inför en utmaning. Det var mellan ett kval och ett race som man var tvungen att bygga ihop en kvaddad R6:a från ramen och uppåt. Nu är vår rubrik kanske lite missvisande. Videoklippet ligger på ca: 1 min men det är ett ihopklipp av totalt tre timmars skruvande för att lyckas.

Det var den 31 maj vid Road America som Garrett Gerloff’s Yamaha Extended Service/Monster Energy/Graves/Yamaha YZF-R6 byggdes ihop på bara några timmar. Det hade varit en krash i en kvalificeringsrunda innan och på video så ser man hur de lastar av ”vraket”, ja det var inte så mycket kvar av cykeln. Bakpartiet verkade vara helt förstört och den är långt i från körduglig. När den är avlastad tar teamet in den i depon och börjar på med återuppbyggandet av en helt ny motorcykel. Det finns inte en färdig, man får ta delar av den gamla samt använda nya som finns med i stallet. Det krångliga var att man var tvungen att göra detta under tidspress. På lite mindre än tre timmar lyckades man skruva ihop en helt ny Yamaha R6:a från ramen och uppåt, det kallar jag en prestation! Det fixar man inte hemma i garaget precis, skulle nog ta oss en vecka innan man hade en körbar hoj.

Det är en häftig video som visar hur bra teamen är på att arbeta under tidspress. Bra samarbete och grejor gör att man lyckas med denna bedrift.

Comments are closed