Långtradaren som hoppade över racerbil satte nytt rekord

Nu har detta underbara och tokiga skett igen. Denna gång handlar det långtradarhopp. Det är alltid roligt och välkommet när det kommer något som kan få oss att lyfta på ögonbrynen, utan att det är en tråkig nyhet eller något som påverkar negativt. Denna gång är det ett rent nöje att läsa om långtradaren som hoppade över en racerbil, och samtidigt satte ett nytt Guinness rekord, med ett hela tio meter längre hopp en som tidigare var registrerat.

Detta hopp handlar om en semitrailer som i 112 km per timma körde upp på en ramp och flög hela 25,47 meter när den samtidigt gled över en parkerad racerbil.

Rekordet sattes av Renault, och hade en välkänd stuntman vid ratten

Detta nya rekord som krävde stor planering, och absolut inte är något som ska genomföras utan gedigen kunskap och stor säkerhet genomfördes på en flygplats i Storbritannien. Under långtradaren, när den flög sina registrerade rekordmeter, så hade det placerats en racerbil från Lotus vilket det bara borde göras om det finns en säkerhet i att hoppet lyckas då denna bil har ett pris som gör att man inte vill förstöra den.

Föraren som är en känd stuntman, från bland annat sin medverkan i ett flertal James Bond filmer, vid namn Mike Ryan var den som utförde detta gigantiska hopprekord. Med detta sagt så utfördes detta hopp med den kunskap och säkerhet som behövs vid farliga stunts.

För de som vill läsa och se mera om detta fantastiska hopp och välkomna nyhet, så finns detta en mängd olika information på Internet att tillgå. Videon över hoppet finns att se på You Tube genom att klicka här. På EMC´s webbplats finns en informationsvideo om hoppet som kan ses här.

Vill du även få tillgång till orginalartikeln vi tagit denna information från så kan du klicka här.

Comments are closed