Ska jag förbesikta min bil, och vad tjänar jag på det

Bilbesiktning kommer till alla oss som kör bil, eller egentligen till alla som innehar ett fordon som måste registreras för att kunna köras på våra vägar. Om du är osäker på om din bil eller fordon kommer att klara besiktning denna gång, och om du inte är så hemma på att meka med din bil och hålla koll på att allt är som det ska. Då kan det vara ett bra val att göra en s.k. förbesiktning, som då kan tala om för dig i vilket tillstånd ditt fordon befinner sig i och vad som eventuellt måste göras innan det blir dags för den riktiga besiktningen.

Kanske vill du också snart byta eller sälja din bil. Då är det alltid bra att ha rena besiktningspapper utan anmärkningar vilket ger din bil ett högre värde för eventuella köpare på begagnatmarknaden.

Så här kan du se till att effektivt förbesikta din bil eller fordon

Idag finns det många kedjor och verkstäder som erbjuder gratis förbesiktningar. Naturligtvis så kommer ju oftast den verkstad som kollar att allt är som det ska med din bil, få jobbet att rätta till eventuella fel och därmed skapa sin inkomst av arbete på den vägen. Vilket som, så är det ett bra tillfälle för dig som vill att din bil ska passera besiktningen utan problem.

Det är dock viktigt att ha koll på att det aldrig ska göras ett arbete automatiskt av den verkstad som gör och erbjuder den fria besiktningen. De ska ge dig ett protokoll på vad som eventuellt är fel på din bil, och vad som måste åtgärdas. Efter detta är det upp till dig att ge order till verkstaden om reparation och utbyte, eller att på eget sätt ta hand om dessa problem.

Vill du ha mera information om förbesiktning kolla in Motormännen.

Comments are closed