Ta ut svängarna och lär dig bemästra vadslagning på motorsport

motorsport

När det kommer till att lägga pengar på vadslagning inom motorsport så finns det en väldigt lång historia bakom. Så fort som bilar var uppfunna så fanns det folk som var villiga att spendera sina lediga dagar med att se dem tävlas mot varandra för att se vilken maskin som hade mest kraft under huven. Även om man kan se att själva upplägget är ganska likt det som finns inom hästkapplöpning så har motorsport två andra övertag: Teknologin och farten.

Genom att farten och teknologin har utvecklats i en väldig fart så är det många som tycker att intensiteten man får uppleva under ett race är svåråtkomligt någon annanstans. Det finns självklart många olika motorsporter man kan se och göra vadslagning på, men de vi i denna artikeln kommer fokusera på är sektionen med bilar så som Formula 1, IndyCar och NASCAR.

Finns olika typer av vadslagning man kan göra

Likt många andra sporter så finns det många olika sätt att spela om pengar. Du kan välja att spela på långa spel så som vem som kommer stå som segrare i slutändan eller på speciella event som oftast är under en dag. Vi kommer sammanställa en lista nedanför som agerar som hjälp för dig som är nyfiken på vilka olika typer av vadslagningar som finns inom motorsport.

  • Vinnare – Denna typen är väldigt enkel att förstå. Här kommer du få möjligheten att spela på vem du tror kommer stå som segrare i slutet av säsongen.
  • Vinnare under eventet – Likt vinnare över säsongen så erbjuder denna typen av vadslagning dig en chans att pricka in rätt vinnare under vissa lopp. Även om det finns favoriter för att ta hem allting så är det vissa förare som har en favoritbana och alltid slutar högt på dessa.
  • Head to Head – Här får du möjligheten att ställa två förare mot varandra. Här spelar det ingen roll om den föraren du satsar på kommer näst sist så länge som den du satsar emot kommer bakom hen.
  • Placering – Vissa event erbjuder sina kunder att spela på var vissa förare kommer hamn. Här kan du satsa på att din favoritförare kommer hamna bland de främsta 10, men självklart så är det inte så lukrativa odds på favoriterna, men hittar du en gömd juvel så kan du casha in stort.
  • Pole Position – Innan alla eventlopp så kommer det finnas en deltävling där alla förare placerar sig på banan. Detta gör att du har möjligheten att spela på att en förare tar pole position men inte vinner själva huvudloppet.

För att se vilka odds som ligger uppe så är det rekommenderat att kolla över de event du är intresserad av. Men du kan alltid räkna med att favoriterna har lägre odds.

Skaffa dig kött på benen innan du spenderar pengar

Även om man hör detta tipset titt som tätt så är det fåtal människor som faktiskt tar det till sig. Många sätter sig ner och spelar på favoriterna utan att veta någonting om banan eller föraren. Väderförhållandet kommer också påverka och om en favorit har en ledning inför loppet eller inte. Det är denna typen av saker du måste skaffa dig kännedom om innan du sätter tänderna i vadslagning på motorsport.

Comments are closed