Teslas nya elbil med fantastiska 691 hästar

Elbilstillverkaren Tesla har kommit med ett nytt underverk inom Elbilar och dess enorma utveckling. Den bil det handlar om är Tesla P85D. Den nya modellen finns i två olika utföranden, då det finns en modell S som är utrustad med autopilot.

Det hade länge farit information om att denna modell skulle vara fyrhjulsdriven, vilket den också är i det färdiga resultatet. Att elbilstillverkningen lyckats med extrema resultat visste vi redan, men att det redan nu skulle komma en modell som kan jämföras med McLaren F1 i accelerations hänseende är häpnadsväckande.

Lite specifikationsfakta om Teslas nya elbil P85D

Denna elbil är försedd med två motorer vilka har fått ett smart system som delar energiförbrukning och användning vid olika typer av körning. Detta gör att energiförbrukningen fördelas på ett effektivt sätt vilket gör att bilen får kraft att köra upp till 45 mil på bara en laddning.

När effekten av de två motorerna, vars placering för att effektivisera fyrhjulsdriften är förlagda på både bak och framhjulsaxlar, sammanräknas så får denna elbil hela 691 hästkrafter vilket är otroligt mycket för en elbil.

Att bilen bara finns i två olika modeller är inte riktigt med sanningen överensstämmande då det finns flera modeller i samma serie. Dessa är Modell S 60, 85 och P85, och alla dessa kan fås med fyrhjulsdrift. I övrigt så har bilen en toppfart på hela 250 km per timma och en accelerationshastighet på 0 till 100 på 3,2 sekunder vilket är otroligt med tanke på bilens vikt av tunga 2,2 ton.

Mer om denna unika och till stil vackra och tuffa bil kan läsa genom att klicka här. Bilen har ett prisläge på mellan 75000 dollar upp till något över 120000 dollar för den kraftigaste modellen. Tillverkning av den nya elbilen från Tesla har redan påbörjats, och beställningar kan göras redan idag. De första bilarna av detta vidunder i elbilsgenren börjar levereras i december detta år.

Comments are closed