Tillbakablick ENV bränslecellsdriven motorcykel

2007 publicerades en artikel om en bränslecellsdriven motorcykel som hade namnet ENV. Det var den första i sitt slag för sju år sedan. Men nu är det ganska tyst kring skapelsen, en av de mest bränsleeffektivaste motorcyklarna i världen.

Fastbikes.se fick äran att testa ENVn, de var bara ett fåtal som har körd den tidigare. Det är en ganska intressant motorcykel som går på vätgas. Gasen omvandlas sedan i bränslecellen till energi, en elektriskt energi. Avgaserna som kommer ut är rent vatten. Det kan man kalla miljövänligt! Bränslecellen ger ungefär 1 kilowatt i effekt. En tankning räcker ungefär i fyra timmar eller 16 mil, beroende på hur man kör.

Samtidigt som bränslecellen arbetar så sitter det 12 stycken seriekopplade batterier på motorcykeln som laddas upp när bränslecellen driver dem. Skulle motorcykeln behöva lite extra kraft så kickar batterierna vid behov.

Accelerationen är inte som andra elektriska motorcyklar, ENV går från 0 – 80 på 12 sekunder. Det är inget fartmonster precis. 80 km/h ska också vara topphastigheten på ENV och det är nog bra eftersom den har en ganska tunn utformning. ENV ser ut som en större cykel eller en mindre moped. Den är ganska avskalad och förmodligen anpassad till körning i storstäder.

Varför det inte blev en hit vet vi inte. Vill du läsa mer om ENV och se bilder på den kan du besöka http://www.fastbikes.se/index.php/2012-12-19-07-20-47/provkoert/95-env-braenslecellsdriven-motorcykel

Där hittar du en hell genomgång på motorcykeln från topp till tå. Tänk på att artikeln är ett par år gammal så information som står där stämmer kanske inte idag.

Comments are closed